Borok
Egri Bikavér
A bikavér egyik fő jellemzője az intenzív, gazdag és komplex ízvilág. A bor készítése során többféle szőlőfajta aránya keveredik, így a végeredmény tartalmas és ízletes. Kékfrankos, Merlot és Cabernet Franc alapokra épülő Bikavérünket a Zweigelt játékossága, a Blauburger mély színe, a Turán egzotikus édessége, és a Cabernet Sauvignon komoly feszessége teszi igazán komplexszé. Egy hosszú nap tökéletes lezárója.
ÉTELPÁROSÍTÁS
Bárányhúshoz, steakhez, sült kacsahúshoz, fűszeres ragukhoz, sült zöldségekhez egyaránt kiváló választás a Prémium Egri Bikavérünk.
JAVASOLT FOGYASZTÁSI HŐMÉRSÉKLET ÉS FOGYASZTÁSI IDŐ
14-16 °C,
Irsai olivér száraz fehérbor
Pimasz, illatos és kirobbanóan gyümölcsös Irsai Olivér – mintha csak egy nagy tál friss almával, körtével és szőlővel teli tálba kóstolnánk bele. Vibráló, könnyed, és tele van energiával, így biztosan nem lesz unalmas a vele eltöltött idő. Klasszikus tavaszi-nyári bor, jól behűtve önmagában, vagy egy igazán finom fröccsként is telitalálat.
ÉTELPÁROSÍTÁS
Könnyű tészták, tenger gyümölcsei, prosciutto cotto és kecskesajt egyaránt jól passzolnak ehhez az izgalmas, lendületes borhoz.
JAVASOLT FOGYASZTÁSI HŐMÉRSÉKLET ÉS FOGYASZTÁSI IDŐ
8-10 °C
Egri félszáraz rozé bor
A májusi cseresznye elevenedik meg ebben a félszáraz rozéban. Kóstolva pont olyan ropogós, édes és zamatos, mint amikor egy érett, gyönyörű nagyszemű cseresznyébe harapunk. Még egy pici vaníliás-mandulásság is társul mellé.
ÉTELPÁROSÍTÁS
Kellemesen lehűtve a bort kínálhatjuk zöldséges ételek, könnyedebb grillfogások mellé is.
JAVASOLT FOGYASZTÁSI HŐMÉRSÉKLET ÉS FOGYASZTÁSI IDŐ
8-10 °C,