Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Rumos vaníliás császármorzsa Albert Chef konyhájából

Rumos vaníliás császármorzsa Albert Chef konyhájából

Hozzávalók: 3 tojás, 10 dkg. liszt, 2,5 dl. tej, rum, 6 evőkanál cukor, vaníliás cukor.

Elkészítés: A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját 3 evőkanál cukorral elkeverjük. A tojás fehérjét egy csipet sóval elkezdjük habbá verni, félúton beleteszünk 3 evőkanál cukrot, majd keményre verjük. A lisztet hozzáadjuk a tojássárgájához, és a tejjel csomómentesre keverjük. Beleforgatjuk a fehérjét, egy magasabb peremű serpenyőben vajat olvasztunk, a tészta felét beleöntjük, addig pirítjuk, míg az alja mogyoróbarna színű nem lesz. Majd megfordítjuk, és készre sütjük, levesszük a tűzről. Megszórjuk a vaníliás cukorral és kissé megmelegített Rozé alapú levendulás Villányi Borlekvárt csurgatunk rá. A rumot begyújtjuk, és flambírozzuk. Ugyanígy járunk el a tészta másik felével.