Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Recept ötletek Villányi Borlekvárokhoz Albert Chef Albert konyhájából.

Recept ötletek Villányi Borlekvárokhoz Albert Chef Albert konyhájából.

Borleves

Hozzávalók: egy csomag leveles tészta, egy tojás, só, bors, kakukkfű, dió, vaj, egy evőkanál liszt, fél liter tej, 2-3 evőkanál Fehérboros fűszeres Borzselé.

 

A sütőt előmelegítjük 180 fokra, közben előkészítjük a leveles tésztát, megkenjük tojással, megszórjuk sóval, a kakukkfűvel, a dióval. Egy lábasban megolvasztom a vajat, belerakom az egy kanál lisztet, és elkezdem pirítani míg aranybarna nem lesz. Ezután beleöntöm a tejet, majd összeforralom az előzőleg lepirított liszttel. Sóval, fehérborssal, szerecsendióval fűszerezem, és hagyom főni 5-10 percig. Közben berakom a levelestésztát a sütőbe, és amíg forr a leves bent hagyom. Beletesszük a levesbe a 2-3 evőkanál Fehérboros Fűszres Borzselét és újra felforralom. A sütőből 5 perc után kivesszük a leveles tésztát, és a kész leveshez tálaljuk.