MEGGYES VÖRÖSBOROS BORLEKVÁRRAL MEGBOLONDÍTOTT TÚRÓS PALACSINTA
Hozzávalók / 4 adag A palacsintához:
3 db tojás 250 g finomliszt 300 ml tej 100 ml ásványvíz 2 ek napraforgó olaj A töltelékhez: 2 db tojássárgája 75 g porcukor 2 csomag vaníliás cukor 500 g túró ízlés szerint mazsola 2 evőkanál Villányi meggyes vörösboros borlekvár
Elkészítés
A tojást, lisztet és a tejet simára keverjük. Ügyeljünk arra, hogy ne legyen csomós a tészta. Hozzákeverjük az ásványvizet és az olajat. Hagyjuk kb. 1 órát állni. A töltelékhez a tojássárgáját keverjük krémesre a cukorral és a vaníliás cukorral, majd kavarjuk hozzá a túrót és esetleg a mazsolát. Kenjünk ki egy kb. 24 cm átmérőjű serpenyőt kevés olajjal. Öntsünk bele annyit a tésztából, hogy a tészta vékonyan vonja be az alját. Süssük a tésztát közepes hőfokon kb. 1-2 percig, majd óvatosan fordítsuk meg. Süssük a másik oldalát is kb. 1 percig. Süssünk a tésztából egymás után kb. 12 palacsintát. Tartsuk melegen. A palacsintákat kenjük meg a töltelékkel, majd tekerjük fel.
A Villányi meggyes vörösboros borlekvárból olvasszunk meg 2evőkanálnyit és locsoljuk a palacsintákra.